onsdag 10 december 2008

C L E O


"Cleo en fantastisk rappare! Rekomenderas för dig som håller med om att Witness The Empress är en av årets låtar, och som vill se en riktigt kaxig och snygg artist"Skriver yrantidning 2008.

Bakom artistnamnet Cleo döljer sig den 21-åriga rapparen och sångerskan Nathalie Missaoui från Umeå men numera bosatt i Stockholm.
Hennes debutskiva "Cleo And Meldeah - Yes She Do" släpptes i början av 2007 och har uppmärksammats av Sveriges största nyhets tidningar och radiostationer som bl.a P3, SR Metropol, Skandinaviens största hiphopmagasin Kingsize, Dagens Nyheter, City och Svenska Dagbladet.

I februari 2008 släpptes nya singeln Witness The Empress ft Allyawan och Syster Sol via Indi skivbolagetPumpa Records. Singeln spelas dagligen i radiostationer över hela Sverige och har belönats med "Veckans kyss" i programmet "Kärlekattack på svensk hiphop" och fått betyg 3 av 4 av DJ Salla och Will Rock i samma program.
Videon till Witness The Empress är smutsig och skrämmande, inspelad i ett övergivet mentalsjukhus i Umeå, och har bl.a. hypats i MTVs hiphop-program OffBeat. Regissören av videon är Jakob Arevärn från Umeå, som tidigare gjort musikvideos åt bland andra Addeboy vs. Cliff och Industri Royal.
Cleo experimenterar inte bara inom underground/boom-bap/hiphop-genren utan bryter även barriären mot andra musikstilar. På scen backas hon upp av den karismatiska reggae sångerskan Syster Sol, och ibland av livebandet Spiderdogs. Cleo har spelat flitigt över hela Sverige och Europa, bl. a i Tjeckien på "Hiphop Kemp" en av världens största Hiphop festivaler och nyligen tillsammans med Gurur´s Jazzmatazz på Umeå Jazzfestival.Cleo har blivit känd för att vara en fängslande liveakt som kan få igång vilken publik som helst!
Cleo & Syster Sol jobbar mycket tillsammans och är en stol del av varandras olika projekt. Just nu arbetar de tillsammans med en hiphop/reggae workshop för unga tjejer under namnet "Tell Dem!"Ambitionen och målet med workshopen är att ge självförtroende och peppa just tjejer att ta sin plats.Det är dags!
För musik/live videos och mer information:
Boka/intervjuer: Victor Marko, Pumpa Records

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar